Josmeyer

Domaine Josmeyer is opgericht in 1854. Het bedrijf is gesitueerd in Wintzenheim ten westen van Colmar. Jean Meyer is helaas in januari 2016 overleden.

Hij was een verdediger van traditionele Elzas druiven en vinificatie. De huidige directie bestaat uit zijn 2 dochters Céline en Isabelle Meyer. Ze hebben maar liefst 28 hectare wijnpercelen.

Bekijk al onze wijnhuizen

Josmeyer maakt veel verschillende wijnen met allemaal hun eigen karakteristieken. Ze worden gemaakt met liefde voor de natuur. Alle wijngaarden zijn oraganisch en biodynamisch. Biodynamisch houdt in dat;

er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, op eigen domein gemaakte organische compost wordt gebruikt als meststof, de wijngaarden worden ook beplant met inheemse planten om een natuurlijke balans te verkrijgen en de wijnstokken te versterken.

Alle druiven worden met de hand geplukt zodat het druiven van elke oogst optimaal rijp zijn. Alle wijnen van Josmeyer kunnen redelijk lang bewaard blijven. De “grand cru’s” makkelijk 10 jaar en de ‘classics’ ook 5 tot 10 jaar.

Bezoek de website van dit wijnhuis.

Wijnen van dit wijnhuis