Tim Mondavi Continuum Estate

De beste wijnen komen van de beste percelen. Vanaf de beginjaren in Saint Helena en ook op vader Robert’s wijngaarden in Oakville is de familie Mondavi zich hiervan bewust; Continuum neemt de volgende stap. Continuum moest een perceel zijn op een heuvel, met een Westelijke oriëntatie aan de Oostkant van de vallei. Continuum moest ook op de juiste bodem groeien; vulkanische, ijzerrijke grond voor wijnen met een goede structuur, focus en bewaarpotentieel.

Bekijk al onze wijnhuizen

Vier generaties en levenslange ervaring bracht ons naar dit perceel op Pritchard Hill. Onze locatie heeft de perfecte combinatie van bodem, ligging en klimaat voor het maken van ‘s werelds beste wijnen. De rode vulkanische bodem met elementen van leem maken dit een perfecte wijngaard. De bodem is goed gedraineerd en arm in voedingsstoffen. Hoogtes variëren van 1325 tot 1600 meter.

Momenteel is er 16,5 hectare in gebruik. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 18 jaar. 55% van de beplanting bestaat uit Cabernet Sauvignon, 30% is Cabernet Franc, 11% is Petit Verdot en 4% is Merlot. Ruimte, richting, onderstammen en klonen zijn specifiek aangepast op iedere hectare wijngaard. Alle behandelingen op de wijngaard zijn biologisch maar niet gecertificeerd.

Bezoek de website van dit wijnhuis.

Wijnen van dit wijnhuis